зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.10.10

Януковича звинуватили у відстоюванні фашистських указів про Бандеру і Шухевича

Лідер ПСПУ Наталія Вітренко поставила ультиматум президентові Віктору Януковичу: або забирає в Бандери Героя, або з 14 жовтня стаї головним "фашизатором" України.

«Над України досі тяжіє ганьба ющенківських указів про присвоєння звання Герой України кривавим терористам, серійним вбивцям, утриманцем і прислужникам фашистської Німеччини Роману Шухевичу (Указ N 965/2007 від 12.10.2007 р.) і Степану Бандері (Указ N 46/2010 від 20.01.2010 р.), а також "Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті" (N 75/2010 від 28.01.2010 р.), яким борцями за незалежність України оголошені бандформування ОУН-УПА та інші прислужники фашистських окупантів, вчинили масові злочини проти мирного населення, - зазначено у зверненні-ультиматумі, повідомляє офіційний сайт ПСПУ.

«Яскравий тому приклад - прийняття Європейським парламентом Резолюції від 25 лютого 2010 року "Про ситуацію в Україні", пунктом 20-м якої Європарламентом висловлено глибоке співчуття "про рішення екс-президента України Віктора Ющенка посмертно нагородити Степана Бандеру, лідера Організації українських націоналістів (ОУН) , яка співпрацювала з нацистською Німеччиною, званням "Національний Герой України". Європарламент "висловлює в зв'язку з цим надію, що нове українське керівництво перегляне це рішення і збереже свою прихильність європейським цінностям», - йдеться у тексті.

«Парламент Європи чітко і недвозначно назвав фашистськими пособниками не тільки Бандеру, а всю Організацію українських націоналістів (ОУН) з вбивцею і терористом на чолі!», - зазначено цу зверненні.

«Ви, як президент України, обіцяли скасувати укази, героїзують фашистських пособників, до Дня 65-річчя Великої Перемоги. Цього не сталося.

Іншими словами, ви, президент України, погодилися бути в одній компанії з Бандерою і Шухевичем для відстоювання фашистських указів свого попередника!

Наші партії, депутати від наших партій в місцевих радах неодноразово зверталися до вас із вимогою скасувати ющенківські укази. Ця вимога висловлювали мільйони наших співвітчизників, вся антифашистська України. Але ви, Віктор Федорович, не виконали волю народу. Ви навіть не спробували змити ганьбу з нашої країни.

Тому ми пред'являємо вам УЛЬТИМАТУМ.

До 14 жовтня 2010 року Ви відкидаєте ганебні Україні Укази колишнього президента Ющенка:

N 965/2007 від 12 жовтня 2007 року "Про присвоєння Роману Шухевичу звання Герой України",

N 46/2010 від 20 січня 2010 року "Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України",

N 75/2010 від 28 січня 2010 року "Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті".

У разі невиконання нашого ультиматуму 14 жовтня в столиці України місті-герої Києві ми будемо ініціювати масову акцію протесту проти фашизації Україні. І скажемо, що фашизації сприяєте ви!

З націонал-фашистом Ющенко і його клікою ми билися на смерть. Ми пред'являли жорсткі політичні вимоги його відставки. Бо світла пам'ять про наших батьків і дідів, які врятували світ від коричневої чуми, священна.

Ми не дозволимо осквернити її маршами неонацистів по Хрещатику або президентськими указами, героїзують фашистів.

Тому, якщо наші вимоги не будуть задоволені, ми будемо змушені пред'явити політичні вимоги вже до вас», - йдеться в ультиматумі ПСПУ.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: