зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.10.10

Олімпіада в Карпатах - лише привід для війни за великі наділи, - експерт

Політолог Володимир Цибулько назвав пожвавлений інтерес до гірської Львівщини продовженням конфлікту довкола «Буковелю».

Коментуючи ідею введення мораторію на продаж землі у Карпатах з метою підготовки до проведення на Львівщині зимової Олімпіади-2022, В.Цибулько сказав: «Насправді сама постановка питання правильна. Мережевих величезних інвесторів не цікавлять невеличкі джерела. Їх цікавлять великі комплекси. Подивімося, яка битва йде за «Буковель». Я розглядаю інтерес до гірської Львівщини як продовження конфлікту довкола «Буковелю».

Він наголосив: «Якщо гра ведеться на пониження ставок довкола «Буковелю» та інтересу до нього, то як інвестиційно привабливий ресурс «Буковель» вже може почати себе вичерпувати, тому справді, війна за гірську Львівщину може розгортатися ще більш жорстко. Тут багато залежатиме від вибору місцевих еліт, від вибору громад», – сказав політолог.

Також Цибулько додав, що Олімпіада, можливо, це «всього лише привід, щоб почати війну за великі наділи».

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович, виступаючи у Львові 27 травня на засіданні Ради регіонів, висловив бажання провести Олімпіаду 2022 року в Україні.

Своєю чергою, президент НОК та Олімпійський чемпіон Сергій Бубка зазначив, що зимова Олімпіада в Карпатах є реальною, але потребує значної підготовки.

Водночас, як інформував раніше голова Львівської ОДА Василь Горбаль, підготовлено розпорядження Львівської ОДА щодо мораторію на виділення та продаж земельних ділянок у Сколівському, Старосамбірському та Турківському районах Львівщини до моменту визначення цільової концепції держави щодо зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Нагадаємо, на початку вересня представники УБОЗ та Генпрокуратури провели обшук в обласному управлінні земельних ресурсів, вилучили печатку та системні блоки комп’ютерів. За неофіційною інформацією, затримано керівника управління Юрія Добровольського, який свого часу був помічником нардепа Дмитра Шлемка.

Водночас, керівництво ТК «Буковель» прийняло рішення продовжувати діяльність з надання послуг активного відпочинку, завершити будівництво розпочатих об’єктів і в такий спосіб підготуватись до відкриття десятого ювілейного сезону.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: