зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.06.10

Діаспора вимагає від влади України припинити заперечувати, що Голодомор – геноцид українського народу

«З огляду на заяву, зроблену на засіданні ПАРЄ, Президент Віктор Янукович тепер повинен публічно заявити, що Голодомор є геноцидом українського народу», – про це сьогодні, 23 червня, на відкритті ІІІ Міжнародного конгресу української діаспори у Львові заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

З його слів, це одна із основних вимог СКУ до нинішньої влади в Україні, озвучена на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем 21 червня цього року.

«СКУ наголосив, що нова влада в Україні з перших днів розпочала цілеспрямоване переписування історії Україні у світлі московської інтерпретації, зокрема, заперечуючи Голодомор як Геноцид українського народу», – розповів Чолій.

«Верховна Рада повинна відкинути всі спроби заперечити Голодомор як геноцид українського народу. Слід повернути на офіційний сайт Президента України розділ про Голодомор і цим самим сприяти поширенню інформації про нього серед громадян України та світової громадськості», – наголосив президент СКУ.

Чолій також додав, що «Уряд України повинен ще в цьому році виділити відповідні кошти для встановлення пам’ятника жертвам Голодомору на виділеній американським урядом землі у Вашингтоні, щоб не втратити наданої можливості, оскільки термін закінчується у 2013 році».