зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.06.10

Правила для мігрантів у Москві можуть обмежити права української діаспори

Правила для перебування мігрантів у Москві можуть обмежити права української діаспори.

Про це сказав співголова Об'єднання українців у Росії Валерій Семененко.

"Це більше вплине на українців, які живуть тут (у РФ) і принципово ставляться до своєї етнічної приналежності", - сказав Семененко.

Він зазначив: "Наприклад, якщо хтось мені заборонить вишиванку носити - морально це буде мене пригнічувати".

За словами Семененка, багато людей в Москві розмовляють українською мовою не тільки вдома, але й на вулиці. Також, за його словами, в Москві проходять культурні заходи українською мовою, які нікому не заважають.

Семененко вважає, що ініціатива московських чиновників спрямована на те, щоб "причесати всіх під одну гребінку для зміцнення Російської держави".

У той же час, на його переконання, така ініціатива не вплине на права українських заробітчан в Росії, для яких "головне - заробити гроші".

Як повідомлялося, голова Комітету міжрегіональних зв'язків і національної політики Москви Михайло Соломенцев повідомив, що влада Москви планує незабаром розробити кодекс москвича, який допоможе приїжджим влаштуватися в російській столиці.

19 червня глава Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський повідомив, що створення правил для мігрантів у Москві не позначиться на українцях, які приїжджають на роботу в російську столицю.