зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

23.06.10

МЗС пропонує громадянство всім етнічним українцям Киргизстану

Посольство України у Киргизстані готово надати українське громадянство всім етнічним українцям, що проживають у цій країні. З відповідною метою у відрядження в посольство буде спрямований співробітник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ. Про це повідомив сьогодні на брифінгу прес-секретар Міністра закордонних справ України Олег Волошин.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, О.Волошин наголосив: "МЗС України зробить все можливе для того, щоб надати якісну консульсько-правову допомогу нашим громадянам у Киргизстані, і, природно, якщо будуть громадяни, які хочуть прийняти українське громадянство... всю необхідну формальність фахівці будуть вирішувати на місці". За його словами, йдеться про десятки громадян.

Водночас О.Волошин уточнив: за інформацією, яка надходить з Киргизстану, в самому Бішкеку і на більшості території країни ситуація спокійна, загрози для громадян України, що перебувають у Киргизстані, наразі немає.

Нагадаємо, згідно з офіційними даними, на сьогоднішній ранок, внаслідок масових заворушень на півдні Киргизстану загинули 214 осіб.

Міжетнічні заворушення між киргизами і узбеками спалахнули у ніч на 11 червня на півдні Киргизстану в Оші і Джалал-Абаді. Внаслідок зіткнень постраждали понад мільйона людей. Місцева влада продовжили до 25 червня термін дії надзвичайного стану.