зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.05.10

Росія приставить до кожного українського регіону свого куратора

За кожним українським регіоном буде закріплено регіон у Російській Федерації. Про це заявив на прес-конференції в Сімферополі Посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

За його словами, наявний процес двосторонніх відносин між регіонами треба змінювати. "На сьогодні Крим встановив відносини із 25 регіонами Росії. Вони є більше паперовими, ніж мають практичне наповнення", - сказав М.Зурабов, якого цитує ТСН.

"Тому, зустрічаючись з губернаторами російських і українських прикордонних територій у Харкові, ми дійшли висновку, що за кожним українським регіоном має бути закріплений окремий координуючий російський регіон", - розповів Посол.

За його словами, російським регіонам буде поставлено завдання координації двосторонньої роботи з тим, щоб вони були максимально ефективними. "Це не монополізація контактів. Це управлінське рішення, яке дасть нам змогу бути впевненими, що російські губернатори зрозуміють, що питання двосторонніх контактів також важливе, як посівний або збірний", - наголосив М.Зурабов.