зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.05.10

Кримського Прем'єра вимагають притягнути до відповідальності

Народний депутат від партії "За Україну" (фракція НУНС) Іван Стійко вимагає притягнути Прем'єр-міністра Криму Василя Джарти до кримінальної відповідальності за посягання на територіальну цілісність України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби партії, яке є у ЛІГАБізнесІнформ.

Коментуючи слова кримського Прем'єра про те, що ніби Севастополь не є українським містом, І.Стойко зазначив, що ці слова є прямою підставою для порушення кримінальної справи за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

"Я зараз же направлю депутатське звернення Генеральному прокуророві України і главі Служби безпеки з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 110 Кримінального кодексу України "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України" і притягнути Василя Джарти до кримінальної відповідальності", - заявив парламентарій.

До того ж нардеп зазначив, що такі заяви - прямий наслідок підписання Харківського "пакту Януковича-Медведєва". Сьогодні "регіонали" заявляють, що Севастополь - не українське місто, завтра прозвучать такі заяви щодо Криму. 50 днів при владі Януковича підтверджують, що ця влада не є українською, вона є окупаційною", - наголосив І.Стойко.

Нагадаємо, сьогодні глава Ради міністрів Криму В.Джарти в інтерв'ю РІА "Новости" засумнівався у тому, що Севастополь - українське місто. "Не можна сказати, що Севастополь - це українське місто. Його споконвіків називали російським містом, містом російської слави", - сказав В. Джарти.