зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.05.10

У Петербурзі зафарбували автобус із зображенням Сталіна

5 травня, невідомі зафарбували фарбою автобус із зображенням Йосипа Сталіна, який лише кілька годин тому вийшов на маршрут в Петербурзі.

Як повідомив один з організаторів розміщення зображення вождя Віктор Логінов, "вандали і "захисники "свободи слова зіпсували автобус, зафарбувавши його з балончиків фарбою".

Він пообіцяв, що до завтрашнього дня автобус буде відмитий і знову вийде на лінію з колишнім зображенням.

Нагадаємо, автобус із портретом Сталіна сьогодні вийшов на маршрут 187-К, значна частина якого цілком проходить по Невському проспекту. Ініціатори акції розмістили зображення після того, як викупили рекламне місце на транспортному засобі. Вони розраховують, що в такому вигляді автобус буде ходити протягом двох тижнів.

Тим часом, у міському комітеті з транспорту повідомили, що компанія Мережа пасажирських перевезень, якій належить автобус, працює з порушенням законодавства Петербурга.

Раніше повідомлялося, що в Луганську до Дня Перемоги з'явилися білборди з Йосипом Сталіним, Шарлем Де Голлем і лідерами антигітлерівської коаліції.

Тим часом, в Запоріжжі сьогодні встановили пам'ятник Сталіну. На церемонії відкриття померла жінка, а ще одну відвезла швидка допомога.