зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

06.05.10

У Львові 8 травня вшанують пам’ять жертв війни

8 травня Львівська крайова організація Народного Руху України організовує заходи зі вшанування пам’яті жертв Другої світової війни.

Як повідомили ZAXID.NET прес-службі ЛКО НРУ, всупереч намаганням окремих політичних сил, представлених сьогодні у владі, нав’язати українцям викривлене бачення подій 1939-1945-го років та подати жахливу братовбивчу війну, як чиюсь ефемерну перемогу, НРУ наполягає на неприпустимості використання пам’яті жертв війни у політичних інтересах.

"Розуміння Другої світової війни як результату боротьби двох тоталітарних режимів за світове панування має стати ключем до примирення людей, поколінь та народів. Вшановуючи болісну історію хвилиною мовчання, ми можемо зробити крок до порозуміння", - зазначено в повідомлені.

Зокрема 8 травня о 20:00 відбудеться покладання квітів до поховань жертв Другої світової війни (цивільних та військовополонених) на Янівському кладовищі, о 20:30 – покладання квітів до Стіни пам’яті та скорботи (вул. Замарстинівська,9) та 21:00 – покладання квітів до пам’ятної таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів (вул. С. Бандери, 1).

"ЛКО НРУ запрошує львів’ян долучитись до заходів зі вшанування невинно убитих у Другій світовій війні, прийти та спільно запалити свічки в пам'ять про мільйони українців, принесених в жертву амбіціям тоталітарних режимів",– зазначено в повідомлені.