зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.09.10

Нащадок Івана Франка відкликав свій підпис під листом опозиції до Януковича

Рональд Франко (прямий нащадок відомого українського письменника і громадського діяча Івана Франка) відкликає свій підпис під листом, ініційованим координатором Народного комітету захисту України Дмитром Павличком.

"Я щиро вірю, що ініціатори цього колективного листа не пов'язані ні з якою політичною партією. Але коли дізнався, що за листом української інтелігенції стоїть Юлія Тимошенко, то я категорично відмовляюся від свого підпису", - сказав він.

Крім того, Франко зазначив, що йому шкода, що він виявився втягнутим у "політичну авантюру".

За його словами, він не знав, що за цим листом, під яким збирають підписи відомих українців, приховані політичні наміри однієї з опозиційних сил, "яку очолює Юлія Тимошенко". "Я не знав, що лист буде використовувати Тимошенко під час виборчої кампанії", - додав він.

У понеділок на офіційному сайті комітету було оприлюднено відкритий лист Президенту Віктору Януковичу, в якому зазначено, що з початку його президентської каденції в Україні відбуваються наступи на незалежні ЗМІ і свободу слова.

"Ваша політика дволика і нечесна ... Ви і ваша команда, підкупивши частину виборців обіцянками швидкого поліпшення добробуту громадян, виявилися нездатними запропонувати суспільству осмислену соціально-орієнтовану економічну політику, яка б ефективно захищала все суспільство", - йдеться в листі.

Народний комітет захисту України також критикує нинішнього Главу держави за реформування судової системи, підписання "харківських угод", проголошення позаблокового статусу України.

Під відкритим листом Януковичу підписалися громадські та політичні діячі, а також письменники і поети, зокрема, Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик, Левко Лук'яненко, В'ячеслав Брюховецький, Василь Шкляр, Борис Тарасюк.

Раніше свої підписи під документом відмовилися ставити Степан Хмара і Дмитро Стус.

Народний комітет захисту України було створено 10 травня 2010. Від імені Батьківщини установчий акт підписала Тимошенко.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: