зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.09.10

Томенко називає диверсією ситуацію навколо курорту «Буковель»

Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО називає диверсією проти іміджу України у світі ситуацію навколо гірськолижного курорту “Буковель”.

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі М.ТОМЕНКА з приводу ситуації, що виникла довкола туристичного комплексу “Буковель”.

«Важко сказати, хто додумався до публічних «розбірок» довкола «Буковелю», але це виглядає як диверсія проти України напередодні зимового туристичного сезону», - зауважив М.ТОМЕНКО.

Водночас, найпарадоксальнішим М.ТОМЕНКО назвав те, що Україна почала «піарити» свій зимовий туристичний потенціал у 2007 році в період прем’єрства нинішнього Президента Віктора ЯНУКОВИЧА.

Він нагадав, що тоді заступник міністра культури і туризму, а тепер міністр – Михайло КУЛИНЯК пафосно презентував рекламну кампанію «Україна запрошує», в рамках якої відбувалася демонстрації промороликів про зимовий відпочинок «Україна. Для закоханих у сніг» в ефірі закордонних телеканалів EuroNews і NGC. М.ТОМЕНКО також нагадав, що на масштабну кампанію «Україна запрошує», яка, за словами теперішнього міністра, була покликана формувати позитивний туристичний імідж України, у 2007 році виділили 8,5 млн. грн. бюджетних коштів.

«Наскільки я розумію, нинішній уряд так само розглядає можливість проведення реклами на іноземних каналах стосовно зимового туристичного потенціалу України. Враховуючи це та зважаючи на ініціативи Президента та його команди щодо можливостей України в організації і проведенні зимових Олімпійських ігор, де, між іншим, згадувався і «Буковель», спробу розібратися із тим, як працює гірськолижний курорт «Буковель» сьогодні інакше як диверсією проти іміджу України у світі назвати не можна», - підсумував віце-спікер парламенту.

Довідка УНІАН. Згідно з повідомленнями ЗМІ, 7 вересня працівники Генеральної прокуратури України, Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України за підтримки бійців спецпідрозділу «Беркут» провели обшук і вилучення документів та оргтехніки в Головному управлінні Держкомзему в Івано-Франківській області. Правоохоронці вилучили документацію управління, системні блоки комп`ютерів, гербову печатку управління.

За даними ЗМІ, найбільше слідчих цікавили питання відведення земельних ділянок ТОВ «Скорзонера» (ТК «Буковель»), грошової оцінки земель Поляницької сільської ради, на яких розміщений курорт, проекти і будівництво нових доріг до «Буковелю».

На земельні ділянки у селі Поляниця, де розташований гірськолижний курорт «Буковель», накладено арешт.

У коментарі УНІАН генеральний директор “Буковелю” Олександр ШЕВЧЕНКО повідомив про проведення обшуків у туристичному комплексі.

За його словами, слідство цікавив “великий перелік документів стосовно землевідводів на землі, на яких стоїть туркомплекс”.

О.ШЕВЧЕНКО зауважив, що у розбудову туркомплексу були вкладені дуже великі кошти (раніше на місці “Буковелю” був ліс), але відмовився коментувати припущення, що ситуація має ознаки рейдерства.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: