зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.09.10

В інтернеті з'явився ролик про "підготовку Путіним вбивства Лукашенка"

В інтернеті з'явився ролик, в якому нібито анонімний колишній співробітник російських спецслужб заявляє, що прем'єр-міністр Росії Володимир Путін готує вбивство президента Білорусі Олександра Лукашенка, повідомляє Радіо Свобoда.

Інкогніто, який представився як "колишній співробітник однієї зі спецслужб Російської Федерації", повідомляє, що "група з фізичного усунення президента Білорусі суворо засекречена".

У неї входять тільки найбільш перевірені й віддані Путіну силовики серед колишніх співробітник ФСБ, Служби зовнішньої розвідки та інших спецслужб.

За словами аноніма, вже відпрацьовано кілька сценаріїв знищення Лукашенка: пристрій автомобільної або авіаційної катастрофи, зараження через подарунок або поштове відправлення, залучення снайпера.

Найбільш реальним сценарієм розглядається проведення масштабного теракту під час одного з масових заходів за участю Лукашенка, які будуть під час передвиборної кампанії.

У Комітеті держбезпеки Білорусі відмовилися коментувати "анонімні заяви, витягнуті зі світової павутини". Водночас, Радіо Свободa наводить слова підполковника КДБ у відставці Валерія Костка, який вважає, що подібне "вкидання" може бути справою російських спецслужб з метою змусити білоруського президента нервувати.

У свою чергу прес-секретар російського прем'єра Дмитро Песков назвав розміщений в інтернеті відеозапис таким, що не заслуговує коментарів. "Навряд чи варто звертати увагу чи тим більше коментувати подібну маячню. Швидше за все, це нагадує передвиборну шизофренію", - заявив Песков.

Нагадаємо, останнім часом російські ЗМІ неодноразово жорстко критикували білоруського лідера. Зокрема, в ефірі російського телеканалу НТВ показали документальний фільм Хрещений батько, в якому Лукашенка звинувачують у викраданнях політичних опонентів.

У відповідь один з національних телеканалів Білорусі показав сюжет про розгромний автопробіг прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна на Ладі-Калині на Далекому Сході. Акцент було зроблено на тому, що автопробіг - добре спланована піар-акція, яка насправді не виправдала себе, не поліпшила імідж Путіна і лише оголила російські проблеми.

Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: