зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.09.10

У Львові вшанують пам'ять Георгія Гонгадзе

У Львові 16 вересня, у день зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, о 19.30 мітингом біля пам’ятника Шевченку розпочнеться акція його пам’яті та пам’яті усіх загиблих журналістів. Після мітингу відбудеться похід до Дерева пам’яті.

Як повідомили ZAXID.NET організатори, виповнюється вже 10 років, як Георгія немає з нами, але досі не встановлені і не покарані усі замовники вбивства.

«Нинішній рік – це не лише 10-річчя зникнення Георгія Гонгадзе. Вперше за останні п’ять років список загиблих журналістів має реальну ймовірність поповнитися. Більше місяця тому зник засновник і видавець харківської газети „Новий стиль” Василь Кліментьєв», - зазначають журналісти..

Також вперше за останні п’ять років міжнародні організації констатують значне збільшення порушень свободи слова, тиску на ЗМІ та спроб запровадити цензуру в Україні.

Акції, як і у всі минулі роки, проходитиме без будь-якої партійної та організаційної символіки. Навіть символіка на футболках чи кепках вважатиметься цинічним самопіаром на смерті загиблих.

У Києві акція розпочнеться 16 вересня о 19.00 мітингом на Майдані Незалежності. Після мітингу відбудеться похід на Банкову до Адміністрації Президента з вимогами до влади.

Нагадаємо, слідство Генпрокуратури встановило, що генерал Олексій Пукач отримав наказ убити Георгія Гонгадзе від тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Натомість мати журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе не має наміру брати участь в судових засіданнях за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вбивстві її сина. Про це вона заявила, коментуючи повідомлення Генеральної прокуратури України про закінчення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала міліції О.Пукача у вчиненні вбивства Г.Гонгадзе.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: