зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.09.10

Школам Харківської області повернули імена Героїв Радянського Союзу

23-м школам Харкова і області за рішеннями районних рад повернули раніше привласнені імена Героїв Радянського Союзу.

Про це повідомляє офіційний сайт Харківської обласної ради з посиланням на заступника голови облради Вікторія Казакова.

"Повернення привласнених раніше імен Героїв Радянського Союзу школам області - один з головних заходів обласної програми святкування 65-ї річниці Перемоги, і це пов'язано з реалізацією Концепції збереження історичної пам'яті", - сказала Казакова.

За її словами, "реалізація цієї ініціативи почалася в грудні 2009 року, і на сьогоднішній день 23 школам Харкова та області рішенням сесій районних рад повернуті імена Героїв Радянського Союзу. Такі школи є практично в кожному районі області".

Шість шкіл у Харкові та області зберегли імена героїв Радянського Союзу, присвоєні їм раніше, а трьом школам імена будуть повернуті найближчим часом, зазначила Казакова.

Вона висловила слова подяки "всім, завдяки кому в область повертається історична правда".

Як пояснили в профільній комісії Харківської обласної ради, імена Героїв Радянського Союзу в назвах шкіл в області більшою частиною зникли на початку 90-х років минулого століття під час процесу перереєстрації Статутів навчальних закладів.

Як повідомлялося, 17 лютого вчена рада Донецького національного університету проголосувала проти присвоєння вузу імені поета Василя Стуса або ж імені колишнього першого секретаря обкому Компартії УРСР Володимира Дегтярьова.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: