зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.09.10

Велосипедисти пропонують керівництву країни у День без авто приїхати на роботу велосипедами

Асоціація велосипедистів Києва пропонує керівництву країни взяти участь у Дні без авто, яке відбудеться 22 вересня, і приїхати цього дня на роботу велосипедами.

Про це говориться в повідомленні Асоціації велосипедистів.

Асоціація 2 вересня розіслала 35 запрошень, зокрема, Президенту України Віктору Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, членам Кабінету міністрів.

У запрошенні говориться, що 22 вересня в усьому світі святкують День без авто. Цього дня люди відмовляються від використання автомобілів і пересідають на громадський транспорт і велосипеди.

"Цього дня, як і в багато інших днів у році, велосипедисти Києва планують їхати на роботу саме велосипедом, незважаючи на погоду. Запрошуємо вас і ваших підлеглих приєднатися до нашої ініціативи, і також приїхати на роботу велосипедом. Цим ви підтримаєте здоровий спосіб життя, розвиток здорової та активної молоді і ідею захисту навколишнього середовища", - йдеться у листах Асоціації.

Велосипедисти нагадують, що прем'єр-міністри Великобританії та Литви, мер Лондона, міністри оборони Швейцарії та Польщі їздять на роботу велосипедом.

"Ми вважаємо, що вони показують добрий приклад в умовах загазованості міст і глобальних змін клімату. Враховуючи, що 22 вересня буде всесвітній День без авто, ми запропонували керівникам нашої держави також приєднатися до такої ініціативи", - пояснив голова Асоціації Велосипедистів Києва Віктор Загреба.

День без авто в Україні проводиться вже кілька років.

Як повідомлялося, журналістський рух Стоп цензурі! подарував Президенту Віктору Януковичу в день його народження велосипед Україна.

Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: