зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

14.09.10

Коли Володимир хрестив Україну, по Москві ще ведмеді ходили, – політик

Ми не закликаємо до протидії УПЦ МП, ми закликаємо всі християнські церкви в Україні до об’єднання в єдину Церкву, ту Церкву, яку нам заповів Володимир Великий і з якої повстала і Московська Православна Церква. Адже коли в 988 році Володимир Великий хрестив Україну, то ще про Москву і згадки не було, по ній ще ведмеді ходили, – заявив 14 вересня під час прес-конференції у Львові голова Львівської обласної організації Республіканської Християнської партії Мирослав Глубіш під час обговорення заяви прес-служби Одеської єпархії УПЦ проти будівництва у Одесі греко-католицької церкви.

Він наголосив: "Ще майже 200 років тому вони в московських цервах стояли в шапках і попи їхні неграмотні були. До недавнього часу в московських церкввах вони оспівували татарських ханів і молилися за їхнє здоров’я, а сьогодні вони хочуть вчити культури тих, хто їх окультурив".

Мирослав Глубіш підкреслив: "Ми закликаємо цю церкву до покаяння, адже куди вона не прийшла, всюди зробила шкоду: в Україні, Грузії, Молдові. Де московський піп ступав, там добра не було!.. Своїх гостей, які приходять на наші землі, ми шануємо, та вони не шанують нас у нашій хаті. Хотілося б, щоб були паритетні відносини", – сказав М.Глубіш.

Як інформував ZAXID.NET , 13 вересня глава УГКЦ звернувся до Президента України Віктора Януковича щодо ситуації яка склалась в Одесі: 1 вересня було поширено офіційне звернення прес-служби Одеської єпархії з благословення Владики Одеського та Ізмаїльського Агафангела (Саввіна), в якому одеське представництво УПЦ закликало владу не допустити будівництва єдиного у місті греко-католицького храму.

Звернення глави УГКЦ підтримали і представники Республіканської Християнської партії, які оприлюднили заяву щодо дискримінації церков в Україні.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: