зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.09.10

Глава УГКЦ просить Януковича вгамувати войовничий запал його улюбленої Церкви

Сьогодні Глава УГКЦ оприлюднить Звернення Синоду Єпископів УГКЦ до Президента України Віктора Януковича щодо недопустимості розпалювання міжконфесійної ворожнечі

З цього приводу Голова Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) проведе 13 вересня о 13 годині прес-конференціюу прес-центрі інформаційного агентства “Українські новини”. Він також розповість про підсумки Синоду Єпископів УГКЦ, що відбувався з 2 до 9 вересня у Львові, в якому взяли участь найвищі ієрархи УГКЦ, що з’їхалися до Львова з усієї України, а також з країн Європи, Південної, Північної Америка та Австралії.

Зустріч Предстоятеля українських греко-католиків з журналістами буде присвячена Зверненню Синоду Єпископів УГКЦ до Президента України Віктора Януковича з приводу заяви прес-служби Одеської єпархії УПЦ (у єдності з Московським патріархатом).

Як нагадує УГКЦ, офіційне звернення прес-служби Одеської єпархії було поширене 1 вересня з благословення Владики Одеського та Ізмаїльського Агафангела (Саввіна). У ньому одеське представництво УПЦ закликало владу не допустити будівництва єдиного у місті греко-католицького храму.

Під час Синоду Єпископів УГКЦ, що відбувався з 2 до 9 вересня, найвищі ієрархи УГКЦ, котрі з’їхалися до Львова з усієї України, а також з країн Європи, Південної, Північної Америка та Австралії, ухвалили звернення до Президента України, в якому закликали Віктора Януковича не допустити розпалювання в Україні релігійної ворожнечі, міжконфесійної нетолерантності та обмеження конституційних прав громадян за ознаками релігійних переконань.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.expres.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/