зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.09.10

Присутність Горбаля у списку Партії регіонів не вплине на її результат, – експерт

Присутність голови Львівської ОДА Василя Горбаля у виборчому списку Партії регіонів на Львівщині принципово не вплине на результат цієї політичної сили на виборах, – переконаний політолог Анатолій Романюк.

Про це він повідомив 13 вересня під час прес-конференції у Львові.

Відповідаючи на запитання про те, чим можна пояснити різницю у підтримці львів’янами нардепа-регіонала Петра Писарчука (за результатами вересневого соцопитування «Соціоінформу» його підтримало майже 12% респондентів) та Партії регіонів на виборах до Львівської міськради (6%), А.Романюк зазначив: «Коли ми говоримо про Писарчука і рейтинг Партії регіонів, то тут все пов’язано з чинником авторитетності особи. Він відомий бізнесмен, який працює тривалий час і в області, і в місті, був депутатом кількох скликань, переміг в межах мажоритарного округу. Це його авторитет і він відрізняється від рівня підтримки політичної парії».

Водночас, відповідаючи на запитання про те, як вплине на результат Партії регіонів у області ймовірне очолення списку Горбалем, Анатолій Романюк зазначив: «Підтримка партії регіонів тут потенційно в межах 6%. Це доволі великий результат. А ймовірна присутність Горбаля у списку, гадаю, не зможе принципово змінити результати цієї політичної сили».

Окрім того, політолог, відповідаючи на уточнююче запитання про можливість використання губернатором адмінресурсу, сказав: «В адмінресурсі є більше пропагандистської складової, аніж реальних результатів на виборах. Він здатний в окремих випадках дещо покращити, відкоригувати виборчий результат не більше, ніж до 5%. Те, що нам заявляють, що адмінресурс допомагає виграти вибори, – це пропаганда».

Як інформував ZAXID.NET , 13 вересня під час прес-конференції директор УЦВГД «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак оприлюднила результати соціологічного опитування «Соціоінформу» «Львів перед початком виборчої кампанії до органів місцевої влади», проведеного 1-5 вересня, згідно з якими Партія регіонів на виборах до міської ради Львова набирає 6%, а нардеп-регіонал Петро Писарчук на виборах мера – 11,8%.

Як зазначалось раніше, не виключено, що саме В.Горбаль може очолити список регіоналів.

Однак 8 вересня 71 депутат Львівської облради проголосував за розгляд в цілому питання про висловлення недовіри голові Львівської облдержадміністрації Василю Горбалю. У межах розгляду цього питання шляхом таємного голосування було висловлено недовіру Василеві Горбалю, за що проголосувало 66 депутатів.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/