зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.09.10

Табачник хоче замінити присвячений УПА фестиваль на піонерську гру

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник має намір замінити львівський фестиваль "Сурми звитяги", присвячений, зокрема, популяризації теми Української повстанської армії (УПА), військово-патріотичною грою "Зірниця", створеною радянськими піонерами.

Про це заявили депутати Львівської міської ради. Зокрема, голова постійної комісії молодіжної політики та спорту Юрій Кардашевський повідомив, що освітянам надійшло розпорядження, що дитячо-юнацький Фестиваль мистецтв "Сурми звитяги", який проводитиметься у Львові вже в одинадцятий раз, слід ліквідувати та замінити грою "Зірниця", - повідомляє ТСН.

Водночас, на сайті Міносвіти з'явилася інформація під заголовком "Рада Організації ветеранів України підтримує проведення військово-патріотичної гри "Зірниця". У повідомленні йдеться про те, що на ім'я Табачника надійшов лист від голови Ради Організації ветеранів України, народного депутата, комуніста Петра Цибенка щодо військово-патріотичної гри "Зірниця".

На думку ветеранів війни та праці, гра "Зірниця" як складова героїко-патріотичного виховання молодого покоління, сприятиме формуванню та розвитку патріотизму, колективізму, високих моральних і героїчних якостей. Участь дітей та молоді у грі дасть можливість їм розвиватися фізично, поповнювати свої знання про славетні сторінки історії Батьківщини.

Фестиваль "Сурми звитяги" був започаткований як фестиваль-конкурс української патріотичної пісні та переріс у повноцінний фестиваль мистецтв. Головною метою заходу є популяризація мистецького відображення визвольної боротьби українців у ХХ столітті, зокрема – періоду ОУН-УПА.

Нагадаємо, Дмитро Табачник раніше неодноразово висловлювався проти героїзації діячів українського націоналістичного руху, зокрема провідника ОУН Степана Бандери та командувача УПА Романа Шухевича.

Крім того, за словами деяких авторів підручників з історії, в них відтепер твориться позитивний образ Росії та вилучаються відомості про героїв Крут, Українських Січових Стрільців, визвольну боротьбу УПА в роки Другої світової війни, суспільно-політичні події і життя в Україні початку ХХІ століття.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/