зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.09.10

Військовим капеланам почали ускладнювати доступ до в’язнів, – Гузар

Глава УГКЦ Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) заявляє про перешкоджання у роботі військових капеланів, які працюють з військовими та в’язнями.

Зокрема, Блаженніший Любомир 13 вересня під час прес-конференції наголосив: «Нас тривожить, що починають діятись такі речі: маємо капеланів, які працюють у в’язницях. Тепер довідуюсь, що їм утруднюють доступ, хоча дотепер вони дуже добре працювали. Це щось нове. Особливо, якщо йдеться про капеланів до в’язниць».

Глава УГКЦ зазначив, що не знає, хто стоїть за цією ситуацією і хотів би дізнатися, чи й інші українські церкви зіткнулись з такою проблемою. Також він повідомив про ще один факт, який турбує УГКЦ. «Вкінці цього тижня має відбутися проща військових членів Збройних Сил в Зарваницю. Довідуємося, що і цьому проектові ставляться перешкоди», – зазначив Глава УГКЦ.

Як інформував ZAXID.NET , 13 вересня глава УГКЦ звернувся до Президента України Віктора Януковича щодо ситуації яка склалась в Одесі: 1 вересня було поширено офіційне звернення прес-служби Одеської єпархії з благословення Владики Одеського та Ізмаїльського Агафангела (Саввіна), в якому одеське представництво УПЦ закликало владу не допустити будівництва єдиного у місті греко-католицького храму.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/