зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.09.10

Фестиваль "Лента за лентою" (ФОТО)

12 вересня 2010 року у «Шевченківському гаю» у Львові пройшов перший патріотичний фестиваль «Лента за лентою».

За словами організаторів, цей захід стане щорічним львівським фестивалем. На фестиваль завітали цілком різні люди – ті, що знають патріотичні пісні, ті, що хотіли їх почути і, ті, що відносяться до обох категорій.

Свої вокальні дані можна було перевірити на караоке з великим плів-листом патріотичних пісень.

Також для відвідувачів була змога послухати й побачити професіоналів пісенної справи – Орфей, Плач Єремії та Кому Вниз. Від Орфею пролунали відомі й невідомі стрілецькі та повстанські пісні.

Зрештою, програма хлопців якнайкраще підходила фестивалю, адже так і називалася – «Лента за лентою».

А далі, після перерви на захоплюючу реконструкцію бою між українськими повстанцями та НКВД, на сцені з’явилися легенди вітчизняного року – Кому Вниз. Гурт виконав 2 стрілецькі пісні, котрі підготували спеціально до фестивалю, а потім завів публіку своїми знаними хітами. А «Мамай», «Птаха на ймення Nachtigall», «Суботів» та «Вийди, змучена людьми» примушували співати цілу площу.

Далі полум’яні слова про Україну, українців та патріотизм від фронтмена Кому Вниз Андрія Середи, міського голови Львова Андрія Садового та лідера Плачу Єремії Тараса Чубая ще більше запалили присутніх.

А «класичні» повстанські пісні у роковій обробці «Плачу Єремії» зі збірки «Наші партизани» кинули усіх в танок чи залучили до загального співу. Такі заходи як фестиваль «Лента за лентою» примушують згадати, хто ми, і як повинні поводитися в рідній країні.

Тож нічого дивного, що вони піднімають заспану барісамі апрєлямі національну свідомість й «Слава Україні! Героям слава!» лунає довго після завершення концерту. Лишень би пам’яталися ці гасла й на повсякдень.









Текст: Ярема Дух
Фото: Маркіян Лисейко, Юрко Дячишин

Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://visitlviv.net/
http://article-blogger.blogspot.com/