зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

13.09.10

Московський патріархат забудовує парк у Києві?

Московський патріархат почав будівництво у парку "Юність" на Борщагівці у Києві. Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

"Незважаючи на те, що у Головному управлінні архітектури Києва гарантують, що Генплан не передбачає будівництво жодного храму в парку "Юність", представники Московського патріархату запевняють киян у зворотньому. І додають, що мають усі необхідні дозволи", - заявили партійці.

За їхніми даними, у неділю, 12 вересня, близько півсотні представників місцевої спільности за підтримки Київської міської організації ВО "Свобода" вимагали у забудовника документи, які засвідчили б законність початого будівництва у центрі парку. Замість цього противники забудови постраждали від палиць і сльозоточивого газу рейдерів, а працівники міліції, які прибули на місце події, не захистили місцеву спільноту від побиття, йдеться у повідомленні.

За словами заступника глави Київської міської організації ВО "Свобода" Юрія Ноєвого, незаконні забудови відбуваються по всій території столиці, але "російська православна церква в Україні є одним з найактивніших забудовників зелених зон". "Під маскою релігійності лжецерковники займаються грубим захопленням земельних ділянок", - заявив він.

За даними партійців, вже забудовані паркові зони біля станції метро "Либідська", пр-ту Науки. Вони вимагають від столичних чиновників "розібратися зі свавіллям забудовника, не допустити рейдерського захоплення зеленої зони відпочинку киян іноземною церквою".
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://news.liga.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: