зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.09.10

Від урядовців вимагають скласти іспит з української мови перед телекамерами

Голова партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко повідомив, що в Івано-Франківську розпочинається всеукраїнська акція з метою захисту української мови. За його словами, акції протесту будуть супроводжуватись мітингами та віче з вимогами до урядовців публічно скласти іспит з української мови.

"В Івано-Франківську ми чітко починаємо і говорити, і діяти. Діяти – протестуючи і збираючи підписи. Діяти, вимагаючи від кожного урядовця, починаючи з прем’єра і нижче, нарешті скласти іспит з державної мови публічно перед телекамерами. Бажано написати диктант і без змін розмістити його в Інтернеті, яким користуються більшість наших партійців та прихильників. Так само будемо вимагати від кожного урядовця та депутата, який збирається проголосувати за цей закон Єфремова, негайно вийти з парламенту і не говорити, що вони є українськими парламентарями", - повідомив В. Наливайченко.

За словами В. Наливайченка, на віче в Івано-Франківську сьогодні будуть ті, хто є у списках партії до обласної та міської рад. Також, В. Наливайченко стверджує, що подібні акції будуть і в Донбасі, і в Криму.

Нагадаємо, 25 вересня голова політради партії "Наша Україна" в ефірі одного з телеканалів розкритикував закон про мови, внесений у вересні на розгляд Верховної ради України "всіма законними методами ми ініціюватимемо не прийняття цього закону, а навпаки – ухвалення іншого закону на підтримку української мови", - зазначив В. Наливайченко.

Нагадаємо, що депутат від Партії регіонів Сергій Єфремов, комуніст Петро Симоненко та литвинівець Сергій Гриневецький зареєстрували у Верховній Раді проект закону "Про мови в Україні", котрий викликав резонанс у суспільстві.

Зокрема, вважають, що "цей закон узаконить тотальну русифікацію України", експерти називають його "антиконституційним".

Водночас, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що закон про мови буде прийнятий в жовтні – листопаді.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: