зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.09.10

МЗС України відреагувало на відставку Лужкова

Міністерство закордонних справ України сподівається на конструктивні відносини з Росією після відставки Юрія Лужкова з посади мера Москви.

Про це сказав на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Олександр Дикусаров.

"Ми цілком конструктивно налаштовані на співпрацю з Російською Федерацією, з представниками чинної влади, і сподіваємося на розвиток стратегічних відносин з нашими партнерами в Росії. А коментувати внутрішній хід відставок, призначень - не в нашій компетенції", - сказав Дикусар.

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що Лужков не визначав формат російсько-українських відносин, тому його відсторонення з посади не спричинить змін для Севастополя.

"Якщо уряд Москви виділяв гроші для підтримки сімей чорноморців і підтримки інфраструктури Чорноморського флоту в Севастополі, то це - незалежно від того, хто б не був мером. Це офіційна позиція Москви як окремого спеціального суб'єкта Російської Федерації. Так само це жодним чином не позначиться на державній політиці Росії стосовно України і Севастополя, тому що не Лужков визначав формат взаємин між двома державами", - заявив Колесніченко на прес-конференції в Севастополі.

"Сьогодні для України принципово важливо активізувати інтеграційні процеси як в цілому з Російською Федерацією, так і з окремими її суб'єктами для підвищення нашого економічного стану", - додав регіонал.

Як повідомлялося, на думку лідера партії Російський блок Геннадія Басова, міська рада Севастополя має повернутися до питання про надання Лужкову звання почесного севастопольця.

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко сумнівається, що в Україні знайдуться прихильники Лужкова, які виступлять із протестом проти його звільнення.

Сьогодні Лужкова відсторонили від займаної посади розпорядженням президента Російської Федерації Дмитра Медведєва у зв'язку з "втратою довіри президента".

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: