зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.09.10

У ЗМІ з'явився лист Лужкова Медведєву: Вам потрібен інший мер Москви, який був би своїм

28 вересня, на сайті журналу The New Times було опубліковано лист екс-мера Москви Юрія Лужкова на ім'я президента РФ Дмитра Медведєва, в якому відправлений у відставку міський голова заявляє про інформаційний терор проти себе, метою якого мала стати його добровільна відставка.

Як повідомляє радіостанція Эхо Москвы, до редакції The New Times потрапила копія листа Лужкова, якого він передав керівникові адміністрації президента РФ Сергію Наришкіну вчора, 27 вересня. У ньому говориться, що ще 17 вересня Наришкін запросив мера Москви до Кремля і повідомив, що йому доручили поставити питання про звільнення міського голови.

"Я, природно, поставив питання про те, які підстави є для дострокового припинення повноважень. У відповідь почув:"через недовіру". На запитання: на чому ґрунтується недовіра, чіткої відповіді не отримав", - сказано в листі.

У документі мовиться, що Лужкову дали час подумати "до завтра", а потім відвели на прийняття рішення ще тиждень, який мер провів у відпустці.

"Тиждень, відведений мені для аналізу, дав можливість сформулювати низку питань, які турбують не тільки мене. Спочатку про демократію в країні, про яку Ви так палко говорили на Ярославському форумі. Перші прояви демократії, я випробував на собі, коли пролунала моя щира відповідь пану Познеру в його ТБ-передачі, з приводу прямих виборів губернаторів і мерів міст Москви і Санкт-Петербурга. Цю відповідь, вважаю, як і раніше, правильною, - вільні вибори варто повернути. Буквально наступного дня Ви заявили: "хто не згоден - нехай іде", - сказано в документі.

У листі Лужков пише, що приходив до Медведєва з заявою про відставку, яку глава Кремля не прийняв і не прочитав. "Адже там йшлося не лише про мою відставку. Можливо, важливішим у заяві було те, що у нас в країні страх висловлювати свою думку існує з 37-го року", - наголошується в листі.

Лужков задається питанням, як зіставити заклики президента до розвитку демократії з ситуацією, коли в Держдумі говорять, що парламент - не місце для дискусій і коли легко перейти до ситуації, коли в країні є тільки один керівник, чиї слова "лягають в граніті".

Занепокоєння викликає інформаційний терор проти мера Москви. Я не кажу тут: Лужкова. Вам потрібен інший мер Москви, який був би "своїм". Лужков самостійний і незручний. Потрібно заздалегідь готуватися до великих виборів і краще поставити іншого. Це зрозуміло"- лист
"Занепокоєння викликає інформаційний терор проти мера Москви. Я не кажу тут: Лужкова. Вам потрібен інший мер Москви, який був би "своїм". Лужков самостійний і незручний. Потрібно заздалегідь готуватися до великих виборів і краще поставити іншого. Це зрозуміло", - сказано в листі.

Автор листа стверджує, що в адміністрації президента РФ обов'язково знайшли б привід для зняття Лужкова з посади.

"Умовити мене подати заяву "за власним бажанням" неможливо. За крісло мера - не тримаюся, але службою москвичам - дорожу. Варіантів лише два: за наявності вагомих підстав, звільнити мене або публічно відмежуватися від тих, хто зробив Вам таку дику послугу", - наголошується в документі.

Нагадаємо, у вівторок, 28 вересня, президент РФ Дмитро Медведєв відправив у відставку Юрія Лужкова з посади мера Москви у зв'язку з "втратою довіри". При цьому т.в.о. мера столиці РФ було призначено першого віце-мера Москви Володимира Ресіна. Прес-служба президента РФ заявила, що у Юрія Лужкова було два варіанти: або добровільно піти, або бути відстороненим з "жорстким формулюванням".

Лужков вже повідомив Вищу раду Єдиної Росії про намір вийти з партії. За даними РІА Новости, колишній мер направив відповідного листа.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: