зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.09.10

Вітренко йде на вибори парламенту Криму: Де Чапаєв повинен бути? На білому коні - попереду!

Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко очолила список ПСПУ на виборах у Верховну Раду Криму.

"До мене звернулися декілька регіонів України: дуже просила Одеса, щоб я балотувалася у мери міста, дуже просили в Харкові, в Донецьку, щоб я очолювала списки. Я розумію важливість усіх цих регіонів, але Крим - регіон особливий. Це - як дитина в сім'ї, а батьки у нього Росія і Україна. Якщо батьки не будуть в світі жити однією сім'єю, то це - нещасне дитя", - сказала Вітренко.

За словами лідера ПСПУ, Крим "потрібно захистити від розтерзання". "Крим зараз - найгарячіша точка. Я, як лідер партії, де маю бути? Де Чапаєв повинен бути? На білому коні - попереду! Я ось - у Криму", - сказала Вітренко.

На питання, чи буде вона працювати в парламенті автономії у разі обрання депутатом, лідер ПСПУ відповіла: "Принаймні, до виборів парламенту України. Потім я не можу обіцяти. Враховуючи, що сьогоднішні хлопці хочуть провести вибори до українського парламенту в 2015 році, то в мене достатньо часу попрацювати в парламенті Криму".

Крім того, Кримський республіканський комітет Компартії України затвердив кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, повідомив перший секретар кримського рескому КПУ Леонід Грач.

За списками комуністів у виборах депутатів парламенту автономії братимуть участь 57 осіб. Очолив список Грач. Крім нього в першу п'ятірку увійшли директор Національного інституту винограду і вина Магарач Анатолій Авідзба, помічник-консультант народного депутата України Геннадій Нараєв, лідер фракції Комуністи В'ячеслав Захаров, а також заступник директора підприємства Атан-Крим Олексій Тихомиров.

Водночас, Грач додав, що своїми союзниками КПУ вважає Меджліс кримськотатарського народу, Народний Рух України, БЮТ, партію Союз, а також Всекримський суспільно-політичний рух Русское единство.

Кримська республіканська партійна організація Всеукраїнського об'єднання Батьківщина затвердила список кандидатів, яких висуне у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

У першу п'ятірку увійшли екс-міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова, лідер фракції БЮТ у парламенті Криму Тетяна Звєрєва, заступник голови кримської парторганізації Олександр Юр'єв, президент телерадіокомпанії Чорноморська Тетяна Красікова, а також голова Київської районної у місті Сімферополі партійної організації ВО Батьківщина Філіп Квітко. Всього до списку увійшли 50 кандидатів.

Крім того, в партії повідомили, що кримською парторганізацією Батьківщина і іншими опозиційними партіями досягнуто домовленості про співпрацю і спільне протистояння спробам фальсифікації результатів виборів.

Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: