зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

30.09.10

Крим отримав від США медобладнання вартістю $ 22,5 млн

У рамках акції Дай надію Держдепартамент США передав АР Крим медичне обладнання та приладдя для дев'яти лікувальних установ на загальну суму $ 22,5 млн.

У середу, 29 вересня, в Сімферополі підіб’ють підсумки третьої, заключної, фази проекту Дай надію щодо оснащення медичних установ Криму сучасним медобладнанням, який організований, фінансується і реалізується Державним департаментом США в Автономній Республіці Крим.

Як повідомили в департаменті, захід, в якому візьме участь посол США в Україні Джон Теффт, пройде на території Кримської республіканської дитячої клінічної лікарні. Також для ознайомлення з ходом реалізації заключної фази проекту Д. Теффт відвідає Сімферопольську міську клінічну лікарню № 6.

За інформацією департаменту, в рамках акції Дай надію автономія отримала медичне обладнання та приладдя для дев'яти лікувальних установ республіки і сімферопольського підпорядкування - Республіканська клінічна лікарня ім. М. О. Семашка, Дитяча клінічна лікарня, Кримський протитуберкульозний диспансер № 1, Клінічний онкологічний диспансер, Сімферопольська міська клінічна лікарня № 7, Міський клінічний пологовий будинок № 2, Сімферопольська міська клінічна лікарня № 6 швидкої медичної допомоги, Сімферопольська міська стоматологічна поліклініка і Сімферопольська міська поліклініка № 2.

У серпні-вересні в Крим було доставлено 94 контейнери з сучасним медобладнанням, спеціальним приладдям, в тому числі для Головного управління МНС України в Криму, на загальну суму 22,5 млн дол США.

За даними організаторів, стартував проект Дай надію в листопаді 2009 року. Планується, що до 13 жовтня триватиме встановлення обладнання в цільових лікарнях і проведення тренінгів з медичним персоналом з його експлуатації.

Нагадаємо, в липні Теффт під час зустрічі з міністром охорони здоров'я Зіновієм Митником заявив про намір надати Україні допомогу в боротьбі з поширенням ВІЛ / СНІД та туберкульозу в розмірі $ 10 млн.
Підписатися на нові дописи
Джерела:
http://ua.korrespondent.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: