зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

17.09.10

Податкова політика ставить молодих українських письменників у глухий кут, - Катеринчук

Нинішня податкова політика в Україні заганяє молодих українських письменників у глухий кут, - переконаний народний депутат України, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук.

Про це він повідомив 17 вересня під час прес-конференції у Львові, де проходить 17-та Національна книжкова виставка-ярмарок "Форуму видавців у Львові".

"На сьогодні книга є товаром і оподатковується у розмірі 20% від доходу. У сусідній Росії це всього 5%, а в Італії та Німеччині книговидання не оподатковується взагалі. Зрозуміло, така податкова політика не сприяє розвитку книговидання в Україні, заганяє часто молодих геніальних письменників у глухий кут. Відтак завдання політиків сьогодні – не займатись кишеньковими баталіями, а прикласти максимум зусиль, для того, щоб українська книга не оподатковувалась", - зазначив Микола Катеринчук.

За словами лідера Європейської партії України, така знакова подія, як Форум видавців, вкотре ставить перед політиками питання щодо оподаткування книговидавництва у нашій державі.

"Форум у Львові – це найбільший книжковий ярмарок та літературний фестиваль в Україні та один з найбільших у Східній Європі. Переконаний, що це і найбільший ярмарок української книги в світі, а також найважливіша щорічна культурна подія в нашій державі. Знаю, окрім українських видань на цьогорічному форумі представлені книги з Росії, Польщі, Австрії, Франції, Литви, Німеччини, Ізраїлю... Проведення такого заходу у Місті Лева красномовно свідчить, що Львів – це справжнє європейське місто", - наголосив Микола Катеринчук.
Підписатися на нові дописи
RSS   twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: