зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

17.09.10

У Львові радянські окупанти влаштували п’яний дебош (ФОТО)

У Львові інсценізували вторгнення радянських і німецьких окупаційних військ за подіями вересня 1939 року.

Сьогодні на Площі Ринок марширували солдати. Тут спорудили кордон, який радянські війська впевнено здолали. У цей час німецькі окупанти встановлювали свій прапор, роз’їжджали на мотоциклах, сиділи у міських кнайпах. Натомість радянські солдати випивали горілку і роздавали агітки. Повсюди лунали солдатські марші.

"Сьогодні тут побачать, як німецькі та радянські війська спільно відзначають окупацію, потім буде спільний парад, який ми відтворюємо за матеріалами кінохроніки, яка була відзнята радянською пропагандою, пізніше ми відтворимо, як так звані доблесні вояки червоної армії грабували помешкання українців, над ними знущалися" - розповів Любомир Горбач, голова Товариство пошуку жертв війни "Пам’ять".

Організувала таку інсценізацію кнайпа "Криївка". Учасники, які відтворювали німецьку та радянську армію—це Клуб військово-історичної реконструкції, зброю і одяг надано магазином зброї та спорядження "Штурм".

"Мета заходу - показати, що жодного визволення не було, це звичайна чергова окупація".

Під час інсценізації німці передають владу радянським воякам, і тоді починається п’яний "дебош з топором" - зазначив Любомир Горбач, голова Товариство пошуку жертв війни "Пам’ять".

Сьогодні о 19:00 глядачі на Площі Ринок зможуть побачити фільм " Золотий вересень 39-го" режисера Тараса Химчича про події окупації.

Підписатися на нові дописи
підписатися на RSSRSS   зафоловити у Твіттеріtwitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: