зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

17.09.10

В Луганську росте відсоток бажаючих вчитись українською, – освітяни

В Луганську пішла така тенденція, що у спеціалізованих школах все більше батьків і дітей хочуть, аби навчання було українською мовою, – повідомила 16 вересня під час прес-конференції у Львові начальник управління освіти Луганської міської ради Валентина Кіяшко.

"Все більше освічених дітей в спецшколах хочуть вчитися українською. В центральній школі міста цього року був конфлікт: було набрано два україномовні класи по 27 осіб, а російськомовних не набрали. Ми намагаємось на українські класи ставити кращих вчителів", – зазначила В.Кіяшко.

Вона додала, що всіляко намагається переконувати батьків віддавати дітей в україномовні класи.

"У нас є тільки дві школи тільки з українською мовою викладання. У ряді інших шкіл є класи з українською мовою викладання. Ми проводимо оптимізацію. Навіть якщо у класі українському є тільки 13 дітей, ми робимо все, щоб його зберегти", – зазначила Валентина Кіяшко.

Водночас, відповідаючи на запитання про те, чи після запровадження в Україні можливості здавати ЗНО мовою нацменшин, у Луганську не поменшало дітей, які здають тестування українською, В.Кіяшко зауважила: "У дітей немає проблем з українською. Це в батьків є проблеми".

Разом з тим, В.Кіяшко сказала: "Я сама – росіянка. Але я вважаю, що якщо є держава, вона має мати одну державну мову. Я добре розмовляю українською мовою, складала іспити в академії. Але для спілкування нею – у нас немає середовища".

Як інформував ZAXID.NET , 16 вересня у Львові розпочався Всеукраїнський освітянський семінар "Освітні інновації Львова: реалії та перспективи", участь у якому беруть освітяни з усієї України.

Начальник управління освіти Тернопільської міськради Олександр Остапчук наголосив, що його найбільше зацікавили три доволі нові напрямки в розвитку освіти, які реалізовує Львів. "Перше – це інклюзивна освіта. Наразі Тернопіль такого не має. Друге – це музейна педагогіка. У на є тільки задуми це робити. Третє – інтелектуальна робота – журнал "Колосок", – зазначив О.Остапчук.
Підписатися на нові дописи
RSS   twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/

Немає коментарів: