зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.05.10

Опозиція готує найбільш масову акцію протесту у день візиту Медвєдєва в Україну

Комітет порятунку готує масову акцію непокори у Києві біля Маріїнського палацу на 17 травня – день візиту в Україну Президента РФ Дмитра Медвєдєва. Про це сьогодні, 11 травня, у коментарі ЗІК повідомив голова ЛОО ВО «Батьківщина», нардеп Іван Денькович.

З його слів, сьогодні в акції протесту під стінами Верховної Ради від ВО «Батьківщина» взяли участь 400 мешканців Львівщини. Крім цього, були представники «Свободи», інших політичних сил, громадських організацій.

Денькович зазначив, що попри деякі перешкоди з боку працівників ДАІ, автобуси з Львівщини успішно доїхали до Києва. «Робилося все, щоб не виїхала делегація з Львівщини. ДАІ зупиняли автобуси з пікетувальниками у кожній області по дорозі до Києва. Але вдалося досягти порозуміння, і ми всі живі-здорові доїхали до місця призначення», – розповів нардеп.

Основні вимоги акції протесту сьогодні були – відставка Януковича та заклик до об’єднання національно-демократичних сил.

Денькович повідомив, що на 17 травня готується ще більш масштабна акція протесту.

«Це буде найбільш масова акція непокори», – повідомив Денькович та закликав долучитися всіх небайдужих громадян. «Ми доб’ємося свого», – наголосив він.

Денькович зазначив, що представники з Львівщини братимуть участь у всіх акціях протесту у Києві.

Нагадаємо, на 17 травня запланований візит в Україну Президента РФ Дмитра Медвєдєва.