зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.05.10

Журналістку СТБ призначили в Гуманітарну раду при Януковичі під іншим ім'ям

Журналістка телеканалу СТБ Ольга Червакова відмовилася від призначення в Гуманітарну раду при Президентові України, мотивуючи це невідповідністю паспортних даних.

Про це повідомляє PR-відділ телеканалу СТБ.

Указ про призначення Червакової в Гуманітарну раду вийшов 7 травня. Журналістка заявляє про те, що дізналася про це з Інтернету, хоча і визнає, що переговори з нею раніше велися. Ініціатором призначення була заступник голови Адміністрації Президента України Ганна Герман, повідомляє СТБ.

Червакова стверджує, що основною причиною її відмови є те, що співробітники Адміністрації президента, складаючи текст документа про призначення, вказали ім'я Червакова Ольга Валеріївна. Журналістка вже сім років офіційно має інше прізвище, що може довести її паспорт та свідоцтво про шлюб, проте про це у неї не було можливості повідомити чиновникам.

Крім того, указ вийшов в один день з відкритим листом 16 колег Червакової про цензуру на телеканалі СТБ. Журналістка не підтримала колег, мотивуючи це тим, що має окрему позицію на ситуацію з тиском на медіа. Однак указ і непрозорість процесу його підготовки можуть наштовхнути колег на безпідставні підозри, вважає журналістка.

Червакова звертається до Адміністрації Президента та українських журналістів з пропозицією зібрати редакційні і профспілкові збори, на яких і буде обраний повноважний представник до Гуманітарної ради.

Від цього залежить, чи стане Рада ефективним органом, вважає журналістка.

Нагадаємо, Ганна Герман 7 травня провела зустріч з журналістами телеканалу 1+1, які першими заявили про цензуру в новинах. "Мені здається, що ми знайшли порозуміння", - заявила після зустрічі заступника глави АП.