зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.05.10

Львівські студенти влаштували страйк і виготовили опудала ректорів, які підтримують Табачника.

Сьогодні, 11 травня, львівські студенти провели двогодинний попереджувальний страйк, вимагаючи звільнення міністра освіти і науки Дмитра Табачника і денонсації Харківських угод про Чорноморський флот.

Під час страйку близько 30 студентів факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка зайнялись виготовленням опудал ректорів, які підтримують міністра Табачника.

Студенти змайстрували 20 опудал і приклеїли на них фото ректорів вищих навчальних закладів з різних міст. Жоден з львівських ректорів опудалом не став.

Член страйкому комітету журналістики ЛНУ імені Івана Франка Ірина Чулівська повідомила, що ці опудала вони передадуть київським студентам, які найближчим часом мають провести «парад опудал на підтримку Табачника».

За словами Ірини Чулівської, більшість викладачів підтримують протестні акції студентів, хоча й не всі це роблять відкрито. Ініціатором створення страйкомів і проведення страйку став Молодіжний рух захисту національних інтересів.

Організатори акції розповсюджували серед студентів листи до Табачника з вимогою піти з посади і не заважати їм вчитися. Кожен студент міг наклеїти марку і надіслати цього листа міністру.

Крім того, львівські студенти записували відеозвернення до студентів зі Сходу України, в яких закликали їх не боятися та приєднуватися до акцій протесту.