зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

11.05.10

Міноборони РФ: Пірати, які захопили танкер, не добралися до берега

У Міністерстві оборони РФ заявляють, що сомалійським піратам, які захопили танкер з російським екіпажем, певно, не вдалося добратися до суші і, найвірогідніше, вони загинули.

Як передає канал "Вєсті", 5 травня в Аравійському морі танкер "Московський університет" з вантажем нафти для Китаю був захоплений сомалійськими піратами у 350 морських милях на сході від острова Сокотра (Йемен). Екіпаж танкера складався з 23 російських громадян, серед членів екіпажу були дві жінки. Завдяки грамотним діям капітана судна, всім їм вдалося ховатися в одному з внутрішніх відсіків.

На допомогу захопленому піратами нафтовозу поспішив великий протичовновий корабель "Маршал Шапошніков". 6 травня 2010 року морська піхота провела успішну операцію щодо звільнення захопленого морськими розбійниками судна. Пірати були затримані, ніхто з морських піхотинців і моряків танкера не постраждав.

Після проведення оперативно-слідчих дій, сомалійські пірати були посаджені в човен у 300 морських милях від берега. Перед цим з човна були вилучені зброя, абордажне спорядження, а також навігаційне обладнання. Піратів відпустили через недосконалість міжнародного законодавства. Через годину після цього сигнал радіомаяка зник з ефіру.