зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

28.04.10

Наша Україна: Янукович поглумився над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору

Партія Наша Україна назвала цинічною заяву Президента Віктора Януковича на засіданні ПАРЄ в Страсбурзі (Франція) про відмову визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом.

Про це сказано в заяві Нашої України.

"Протиставляючи себе позиції українського народу і міжнародного співтовариства на догоду своїм московським господарям, Янукович не лише скоїв протиправний вчинок, - але і цинічно, на державному рівні поглумився над пам’яттю мільйонів замордованих українців", - йдеться в заяві.

Наша Україна переконана, що цією заявою Янукович порушив статтю 1 Закону Про Голодомор 1932-1933 років в Україні від 28 листопада 2006 року, згідно з якою Голодомор 1932-1933 років є геноцидом українського народу, а також статтю 2, згідно з якою прилюдне заперечення цього факту визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності українського народу і є протиправним.

Окрім цього, на думку представників Нашої України, Янукович проігнорував рішення суду, який визнав радянських керівників винними у здійсненні геноциду українського народу, - організації Голодомору в 1932-1933 роках.

У повідомленні також наголошується, що Президент протиставив себе позиції парламентів Естонії, Австралії, Канади, Угорщини, Литви, Грузії, Польщі, Перу, Парагваю, Еквадору, Колумбії, Мексики і Латвії, які офіційно визнали Голодомор актом геноциду українського народу, а також Європейського парламенту, який визнав Голодомор злочином проти українського народу і проти людяності.

Як повідомлялося, 27 квітня, Віктор Янукович під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі заявив, що визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу "буде неправильно".

Члени делегації України у Парламентській Асамблеї Ради Європи від опозиції під час виступу Януковича вийшли з сесійної зали на знак протесту.