зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

28.04.10

Опозиція знайшла спосіб оскаржити голосування щодо флоту

Голосування за ратифікацію харківської угоди сфальсифіковане і буде денонсоване, як тільки у країні поміняється влада. Про це заявив народний депутат від НУНС Тарас Стецьків в інтерв'ю журналістам.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ , Т.Стецьків зазначив: "У них (регіоналів, - ред.) в руках були "ліві" картки. Ви помітили, велика частина їх перебувала у нашому секторі, а як тоді голосував їхній сектор? Тобто голосування було підтасовано, воно наперед було запрограмовано на 236. Візьміть кадри і подивіться. Для того щоб прорвати наш фланг, більшість із них прийшла до нас. Там фізично нікому було натискати ці кнопки. Тобто "ліві" картки, запрограмована система, в чому я абсолютно впевнений, і найголовніше - голосували люди, які прийняли присягу за відсутності кворуму. Тобто саме голосування неконституційне. Як тільки ми прийдемо до влади, ми цю угоду денонсуємо. Будь-який суд її денонсує. Зараз у них перевага, зараз вони правлять балом, але я впевнений, що це каліфи на годину".

Т.Стецьків закликав українців створювати структури самооборони і об'єднуватися для того, щоб "скинути цю банду". Він також зазначив, що йому шкода зіпсованого у бійці светра, однак він спеціально надів старий, "тому що я знав, на що ми йдемо". "Вони ж не б'ються як люди, вони за шию хватають. Якби билися на кулаках, я б ще зрозумів, але вони хапають сзаду за шию", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні перед розглядом питання Чорноморського флоту в сесійній залі Верховної Ради були заблоковані сектори БЮТ і НУНС (щоб депутати від фракцій, що увійшли у коаліцію, не могли проголосувати), однак через димові шашки прапори із секторів довелося зірвати, і депутатські місця виявилися зайняті. Спікера В.Литвина закидали яйцями, у Раді періодично спалахували бійки.

Опозиція намагалася перешкодити ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму ще на 25 років (починаючи з 2017 року). Незважаючи на опір, рішення було прийнято: за ратифікацію проголосували 236 народних депутатів.