зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

28.04.10

Україна стала сферою державних інтересів Росії, - експерти.

Харківські угоди між Президентами Віктором Януковичем та Дмитром Медведєвим та ратифікація продовження терміну перебування ЧФ РФ в Криму свідчать про то, що Україна стала сферою державних інтересів Росії. Таку думку висловив академік НАНУ Мирослав Попович, передає "Політична думка".

"І це ще не все. Далі візьмуться за авіапром, атомну енергетику тощо. Регіонали заявляли під час виборчої кампанії, що прийдуть і наведуть порядок. Ми бачимо ці методи наведення порядку. І при Юлії Тимошенко не було грошей, і при них немає грошей. Треба десь брати кредит, бо нічого іншого вони придумати нездатні... Зараз ми маємо підтримати ініціативи опозиції і чинити спротив такій політиці влади", - наголосив академік.

Письменник Андрій Курков зазначив, що здавати національні інтереси росіянам почав ще Президент Віктор Ющенко. "Тепер пішла повна здача національних інтересів уже командою В.Януковича. Хоча, економічна незалежність України, як це не дивно, лежить в площині кількох українських олігархів, які не зацікавлені у російських інвестиціях, але зацікавлені у дешевому російському газі", - підкреслив письменник.

Ще один письменник Юрій Андрухович вважає, що здачу України може зупинити тільки громадянський спротив. "Коли у центрі міста збираються як мінімум 300 тис. громадян, які не задоволені цією ситуацією, то все ще можна змінити. Це вже можна навіть назавтра зробити і зупинити цей кошмар. Позачергові вибори навряд чи врятують ситуацію. По-перше, регіонали на них не підуть. По-друге, опозиція має напевно знати, що отримає перемогу. Зараз, доки вона роз'єднана, говорити про це важко", - вважає Ю.Андрухович.

А співачка Марія Бурмака впевнена, що навіть виборці В.Януковича не голосували за здачу національних інтересів. "Влада недооцінює народ. Уже почалися мітинги, народні спротиви. Якби ще опозиція об'єдналася, то нам вдасться це зупинити... Ми не маємо допустити киргизький варіант і тут багато залежить від опозиції", - резюмувала співачка.