зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

28.04.10

Члени української делегації у ПАРЄ пояснили, чому залишили зал під час виступу Януковича

Члени української делегації від опозиції на чолі з бютівцем Сергієм Соболевим пояснили причини, які змусили їх залишити зал засідань під час виступу Президента Віктора Януковича.

Як заявив у Страсбурзі прем’єр-міністр опозиційного уряду, член постійної делегації від України у ПАРЄ Сергій Соболєв, сьогоднішня заява Президента, а саме відмова від визнання Годомору геноцидом українського народу - "це подальша здача інтересів України на догоду так званому дешевому російському газу, а реально - це зрада мільйонів наших співгромадян, які при комуністичному режимі були знищені такими ж диктаторами, як Янукович".

"Коли у Раді Європи, яка завжди була оплотом демократії, зустрічають диктатора, який давав команди знищувати український парламент і розганяти за допомогою міліції мирні демонстрації, я думаю, що це ознака того, що фактично Янукович повністю перейшов межу, за якою починається терор і диктатура", - цитує Соболєва прес-служба опозиційного уряду.

Саме через це, за його словами, українська делегація у ПАРЄ, представлена депутатами від БЮТ і НУ-НС, демонстративно залишила засідання Ради Європи. Соболєв уточнив, що це було зроблено в той момент, коли Янукович виголошував свою промову, "заявляючи, з одного боку, про принципи демократії, а з іншої - натискаючи на кнопки, які знищують українську державу".

Соболєв вважає, що сьогоднішній виступ Януковича в Раді Європи яскраво продемонстрував "моральне обличчя цієї людини, яка ради дешевого газу готова не лише продавати Україну і її територіальну цілісність, але і те святе, що ще залишилося у нас - це пам’ять про мільйони безневинно загиблих українців під час Голодомору".

Як повідомлялося, 27 квітня, Віктор Янукович під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі заявив, що визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу "буде неправильно".

Члени делегації України у Парламентській Асамблеї Ради Європи від опозиції під час виступу Януковича вийшли з сесійної зали на знак протесту.