зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.09.10

Черновецькому подобається, що Янукович робить з Києвом

Мер Києва Леонід Черновецький привітав прийняті зміни до закону про столицю і переконаний, що місту це піде на користь.

Про це повідомляє персональний сайт Черновецького.

"Я вітаю зміни в законі "Про столицю" і переконаний, що Києву це буде тільки на благо", - зазначив міський голова.

Мер переконаний, що районна влада в столиці "повинна доповнювати, а не суперечити або ігнорувати рішення, прийняті на міському рівні".

"Голови районів повинні займатися не політикою, а реалізацією програм, затверджених міською владою на своєму рівні. До останнього часу керівництво районами з боку політиків, а не господарників, призводило до руйнування виконавчої вертикалі, а потім до безгосподарності", - сказав Черновецький.

Таким чином, за словами мера, відсутність відповідальності обраних районними радами керівників районів перед міською владою призводить до занепаду районів і процвітання корупції.

"У розумінні людей саме міська рада і мер персонально відповідають за все, що відбувається в столиці. Сьогодні керівники районів столиці не несуть ніякої відповідальності ні перед виборцями, оскільки їх призначали політики, ні перед міською владою, оскільки їй вони не підкоряються", - сказав Черновецький.

Як відомо, 7 вересня Верховна рада прийняла зміни до закону про столицю, зокрема, надала Київраді право самостійно визначатися щодо долі територіального устрою.

8 вересня це закон підписав президент. Зміни до закону опубліковані у "Голосі України" і від четверга вступили в дію.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://kiev.pravda.com.ua/
http://article-blogger.blogspot.com/