зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.09.10

День Незалежності перетворили на «цинічний фарс», – заява

Святкування Дня Незалежності у Львові було перетворено на «цинічний фарс», - вважають депутати фракції «Наша Україна» у Львівські обласній раді. Про це 8 вересня на сесії облради заявив депутат від «НУ» Олександр Старовойт.

Фракція «Наша Україна» висловила рішучий протест діям Львівської ОДА щодо організації урочистої академії, присвяченої Дню Незалежності, як відбулася 20 серпня 2010 року. «Вперше за дев’ятнадцять років академічний зал був розділений на українців та «прибульців», бо навіть не увесь зал виконував Державний Гімн України, виявляв належну повагу до Українського Прапора. Ті ж «прибульці» демонстративно покидали зал під час виступу голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника, намагались «служить Совєтському Союзу», тощо», - зазначив Олександр Старовойт.

Депутат також звернув увагу, що автори сценарію цієї урочистості «зуміли у холуйському вислужуванні перевершити всю Україну». Зокрема, він підкреслив, що в концертній програмі не прозвучало жодної патріотичної пісні, і жодним режисерським штрихом не було окреслено трагічних та славних сторінок історії України.

«Прикро, що талановитим виконавцям, які брали участь в концертній програмі, поставили наджорсткі рамки дозованого патріотизму», - наголосив Старовойт.

«Ми свідомі того, що новій владі чужі українські духовні цінності, культура та мова, історія нашого народу та національні герої. Однак ми не дозволимо нікому вести себе як окупанти на завойованій території!», - пообіцяв він насамкінець.

Цією заявою фракція «Наша Україна» в Львівській обласній раді солідаризувалася з листом громадських діячів, опублікованому в газеті «Україна Молода» 2 вересня 2010 року, у якому також засуджувався спосіб проведення цих урочистостей.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/