зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

09.09.10

Львівські депутати відхилили протест прокурора щодо скорботи у День Перемоги

9 вересня під час сесії Львівської міської ради 79 депутатів проголосували за відхилення протесту прокурора Львова щодо ухвали міської ради №3629 від 24 червня 2010 року «Про використання Державного прапора України у м. Львові», яка передбачає вивішування українського прапора з жалобною стрічкою на День Перемоги 9 травня.

Як зазначено в протесті прокурора, згідно із законом України «Про увічнення перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-45 років» День Перемоги визначено державним святом і днем торжества, тому прокуратура міста вимагає вилучити з ухвали слова про використання жалобної стрічки у цей день.

Натомість, як зазначив голова фракції ВО «Свобода» Василь Павлюк, прокуратура виконує замовлення з центру, тому протест прокурора треба відхилити. «Для нас це була трагедія, коли двоє вбивць воювали між собою, гинули люди. Якщо для когось це «побєда», то хай собі цю «побєду» і празнує. Це холуйство», – наголосив Василь Павлюк.

Своєю чергою депутат Зіновій Сірик зауважив: «Основне – це наша громадянська позиція. Недостойно буде, якщо ми сьогодні, своїми руками змінимо позицію, задекларовану в нашій же ухвалі».
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/