зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.09.10

У Яценюка кажуть, що дії «провокатора» Табачника - це тільки прикриття

Заява міністра освіти та науки Дмитра ТАБАЧНИКА щодо Голодомору – це “демонстрація цинічної зневаги до трагедії українського народу”, наголосила член політичної ради партії «Фронт змін» Лілія ГРИНЕВИЧ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії “Фронт змін”, Л.ГРИНЕВИЧ заявила, що “провладна коаліція знову кидає виклик українському народові, продовжує збиткуватися над ним і провокувати поділи в суспільстві, а у ролі провокатора вже вкотре виступає міністр освіти і науки Дмитро ТАБАЧНИК”.

За її словами, його заява про Голодомор як вигадку іноземних істориків є цинічною, оскільки «за переписом 1939 року кількість українців з 1926-й по 1939-й роки скоротилася з 31 мільйона до 28 мільйонів, а в цей же час, приміром, кількість росіян зросла з 78 до майже 100 мільйонів, а все населення СРСР – з 147 до 170 мільйонів”.

Л.ГРИНЕВИЧ наголосила, що тільки в Україні у тодішньому СРСР в 1932-1933 роках “застосовувалися військові операції з огородження, з тим, щоб не дати населенню врятуватися від голодної смерті”.
“Тільки щодо населення України було ухвалено постанову, яка вимагала вилучення в селян не лише зерна, а й усіх без винятку харчових запасів”, - зазначила Л.ГРИНЕВИЧ.

За її словами, Голодомор здійснювався “паралельно зі згортанням українізації і репресіями проти культурної інтелігенції”. Вона наголосила, що “про голод у Поволжі вчили в школі, а за саму згадку про голод 1933-го у «нерозстрільні» брежнєвські часи виганяли з роботи”. За її словами, “допомога закордонних українців братам за Збручем була відкинута, а під час Голодомору СРСР експортував за кордон великі партії збіжжя”.

Л.ГРИНЕВИЧ вважає, що Д.ТАБАЧНИК усе це знає, оскільки “2003 року він наводив з парламентської трибуни подібну аргументацію і заявляв, що “Голодомор в Україні був не тільки злочином проти людяності, а й потрапляє під дію конвенції як акт геноциду”.

Вона наголосила: «Відтак, дуже схоже, що дії пана ТАБАЧНИКА – це акція прикриття, яка має викликати народне збурення, сфокусувати його на одній постаті, тоді як правляча коаліція й надалі здаватиме національні інтереси й вестиме народ до зубожіння”.

“Це також зловмисна дія - далеко не перша за ліком, - спрямована на розкол суспільства, що їх з маніакальною наполегливістю повторює чинна влада. Це позбавляє її всякого майбутнього», - додала Л.ГРИНЕВИЧ.

Як повідомляли ЗМІ, Д.ТАБАЧНИК у ході телефонної лінії газети "Аргументи і факти в Україні" назвав визначення Голодомору геноцидом українського народу вигадками закордонних істориків. За його словами, голод був штучним, але не був геноцидом, оскільки вмирали селяни різних національностей.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://unian.net/
http://article-blogger.blogspot.com/