зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.09.10

Головний регіонал Львівщини роздаровує книги про ОУН-УПА

Голова ЛОО Партія регіонів Петро Писарчук до Дня знань, 1 вересня, подарував загальноосвітнім навчальним закладам міста Львова комплекти книг про історію національно-визвольних змагань українського народу. Автором добірок книг «Дорогою боротьби» є відомий львів’янин, знаний в Галичині й в Україні патріот Іван Губка.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Петра Писарчука, Іван Губка — багатолітній політв’язень тюрем і концтаборів колишнього СРСР. Один із співзасновників і керманичів Всеукраїнського товариства політичних в’язнів, Конгресу українських націоналістів (КУН), соратник легендарної Ярослави Стецько.

„Не знаючи свого минулого, ми не варті майбутнього. Однією із трагічних,але водночас, героїчних та повчальних сторінок історії України є сторінка національно-визвольної боротьби українського народу. Історія ОУН-УПА, її партизанська організація визнана кращим зразком партизанської боротьби у світі. Знаючи те, що дідусі і бабусі теперішнього молодого покоління проявили небачену мужність, відвагу та самопожертву у здобутті незалежності для української держави, віриш у щасливе майбутнє нашого народу, нашої України”, - зазначив народний депутат України Петро Писарчук.

Нагадаємо, головний регіонал, Президент України Віктор Янукович не поділяє думки про те, що «історія ОУН-УПА, її партизанська організація визнана кращим зразком партизанської боротьби у світі». Зокрема, Віктор Янукович обіцяв скасувати укази про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звань Героя України.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/