зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.09.10

На Форумі видавців у Львові презентують книгу командира батальйону УНСО

На Форумі видавців у Львові, що про йде 16-19 вересня, буде представлено друге, доповнене видання книжки командира окремого батальйону УНСО „Арго” Валерія Бобровича, більш відомого, як сотник Устим. Книга вийшла у видавництві «Зелений пес».

Про це ZAXID.NET повідомила представник видавництва "Зелений пес" Анна Богородіченко.

"Щоденник сонтика Устима" - це правдива розповідь людини, яка пройшла В'єтнамську та Кавказьку війну, брала участь в Придністровському конфлікті та стала одним із засновників УНА-УНСО. Це справжні мемуари про конфлікт у Абхазії на початку 90-х років та участь у ньому українських добровольців.

Повернувшись живим із війни, сотник Устим не міг навіть залікувати рану, бо потрапив до в’язниці за "найманство", що є кримінальним злочином, згідно з нашим законодавством. Але насправді він поїхав на війну добровольцем — виборювати незалежність для іншої країни, щоб така ж доля не спіткала його власну Батьківщину.

"Наші стрільці розуміли: воюючи в Грузії, ми захищаємо Україну. Сьогодні Сухумі, завтра Тбілісі, післязавтра Київ," - згадує Валерій Бобрович, який є почесним громадянином Грузії та нагороджений орденом Вахтанга Горгасала, хрестом Пустельним УНСО, медаллю "Морська слава України" другого ступеню, бронзовою медаллю "Мхедріоні" (Білий вершник).

Це історія про сучасну війну, блискучі операції, жорстокість і смерть, справжню чоловічу дружбу, тяжкі поранення і про "теплий прийом" українських спецслужб вдома, на рідній землі. Це не кабінетні мемуари, а справжня хроніка війни. Книжка для тих, хто розуміє, що війна за власну свободу ніколи не закінчується.

Книжка "Як козаки Кавказ воювали. Щоденник сотника Устима", з’явившись торік на прилавках книгарень, одразу стала бестселером – незважаючи на те, що після війни на Кавказі пройшло майже двадцять років. Можливо, актуальності їй додали нещодавні події в Грузії, бо після них стали очевидними паралелі між становищем Грузії та України, як сусідів країни з панівною пострадянською ідеологією.

Юрій Шухевич, син легендарного командира УПА генерал-хорунжого Романа Шухевича писав: "Книга Бобровича має подвійне значення. Це передусім відновлення військової української мемуаристики, а по-друге - живий опис подій 90-х років у сусідній державі... Без вивчення "малих війн" не можна в наші дні мати уяву про війну взагалі".
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/