зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.09.10

У Львові водили "цапа-табачника" (ФОТО)

З нагоди 1 вересня, Дня знань, активісти громадського руху «Відсіч» провели під Львівською обласною державною адміністрацією акція під назвою «Хто керує МОН-ом?». Головною дієвою особою акції виявився одягнутий у піджак та окуляри цап, який мав символізувати впертість і неосвіченість діючого глави МОН-у, а також його любов до «капусти», яка була наочно продемонстрована за допомогою заздалегідь підготованого качана.

Чергова акцію в "антитабачній" кампанії вийшла небагатолюдною – висловити свій протест проти перебування Дмитра Табачника на посаді міністра освіти та науки зібралося всього 15 молодих людей. Однак організатори активно запрошували львів’ян і гостей міста сфотографуватися з "паном міністром" з нагоди його "першого візиту" до Львова, інформує кореспондент ZAXID.NET .

Головною дією особою акції виявився одягнутий у піджак та окуляри цап, який мав символізувати впертість і неосвіченість діючого глави МОН-у, а також його любов до "капусти", яка була наочно продемонстрована за допомогою заздалегідь підготованого качана. Організатори акції активно запрошували львів’ян і гостей міста сфотографуватися з "паном міністром" з нагоди його "першого візиту" до Львова.

За задумом організаторів, така гумористична акція має привернути увагу громадськості, що Міністерством освіти керує людина, "котра нищить все українське в царині науки і освіти". "Таким чином ми також апелюємо до влади, щоб вона замислилася, чи посаду міністра повинна займати людина, яка показала себе з вкрай негативних сторін", - наголосив один із організаторів акції Роман Тузяк.

Особливе занепокоєння учасників акції викликали не лише реформи Дмитра Табачника у системах дошкільної і середньої освіти, а й його намір запровадити для студентів "вишів" електронні студентські квитки, за допомогою яких, на їхню думку, влада матиме змогу проводити тотальний контроль за пересуванням і місцезнаходженням молодих людей.

Також організатори розповіли, що одночасно з львівською аналогічні "антитабачні" акції з цапом у головній ролі мали проводитися і в Києві та Одесі, однак міська влада Одеси заборонила місцевим активістам проводити протест. "Це свідчить, що свобода зібрань в Україні існує лише формально", - переконаний Роман Тузяк.

Активісти ГР "Відсіч" запевнили, що "антитабачна" кампанія триватиме і далі, однак наразі не змогли поділитися більш детальною інформацією про свої плани. "Все залежатиме від того, як реагуватиме на наші дії центральна влада", - пояснив Роман Тузяк.

Нагадаємо, наразі найбільша з "антитабачних" акцій відбулася у Львові 19 квітня цього року, коли на протест проти міністра освіти Табачника зібралося близько 10 000 людей, головним чином – студентів.


 




Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/