зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

03.09.10

Перенесення Академії Сухопутних військ зі Львова до Одеси коштуватиме 100 млн грн

Ідея повернення Академії Сухопутних військ зі Львова до Одеси – це крок назад. Це буде просто неефективним з точки зору використання коштів в умовах мізерного фінансування, до того ж будуть потрібні додаткові кошти на розгортання ще одного навчального закладу. Необхідна сума складає не менше 100 млн грн, - так вважає Анатолій Гриценко, голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі партії "Громадянська позиція", А.Гриценко розповів, що рішення про переведення військового вишу з Одеси до Львова свого часу ухвалив Віктор Янукович, який тоді обіймав посаду голови Кабміну.

"Команда Президента вже вкотре наступає на одні й ті ж граблі, - коментує ситуацію А. Гриценко. - Рішення про створення у Львові інституту, пізніше перейменованого в Академію Сухопутних військ, було ухвалене урядом Юлії Тимошенко, а потім – у 2006 році - це ж саме рішення підтвердив уряд Віктора Януковича після детальної, глибокої роботи двох комісій і у Львові, і в Одесі, очолюваних двома віце-прем’єрами - Олександром Кузьмуком і Дмитром Табачником".

За словами А. Гриценка, саме за висновками роботи цих комісій на засіданні уряду було прийнято рішення про розташування базового навчального закладу для Сухопутних військ у Львові.

"Те, що сьогодні робляться заяви щодо переведення факультетів до Одеси – це крок назад стосовно власних планів реформування системи військової освіти. І крок назад порівняно з тими кроками, що здійснює наша держава", - заявив голова Комітету з питань нацбезпеки та оборони.

Він поінформував, що Росія, хоча й з запізненням у 5-7 років, реалізувала ідею щодо реформування військової освіти, створивши базові навчальні заклади для кожного з трьох видів Збройних сил: ВМФ, Сухопутних військ і Повітряних сил.

Також А. Гриценко зазначив, що перенесення Академії, з врахуванням кількості курсантів, які сьогодні навчаються у Львові, буде просто неефективним з точки зору використання коштів в умовах мізерного фінансування, до того ж будуть потрібні додаткові кошти на розгортання ще одного навчального закладу. За оцінкою голови Комітету, необхідна сума складає не менше 100 млн грн.

"Вважаю, що краще б ці кошти використати на розвиток Сил спеціальних операцій, або на бойову підготовку тих, хто цілодобово несе бойове чергування та охороняє повітряний простір нашої держави", - зазначив він.

Нагадаємо, деякі факультети Академії сухопутних військ у Львові перевели до Одеси.
Слідкувати за новими дописами
Follow notrussia on Twitter
Джерела:
http://www.zaxid.net/
http://article-blogger.blogspot.com/