зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

19.07.10

Медики нагадали Герман про обов'язки санітара: робити клізми і носити небіжчиків

В українських лікарнях прокоментували заяву заступника глави Адміністрації Президента Ганни Герман, яка висловила бажання попрацювати санітаркою.

Лікарі поставилися до бажання Герман скептично. "Ця акція дуже нагадує те, як Віктор Ющенко виштовхував машину і гасив пожежу лопатою", - сказав газеті Сегодня головлікар обллікарні на Західній Україні. Своє прізвище він попросив не називати, побоюючись неприємностей.

"Дуже гарна ідея! Саме попрацювати санітаркою - для неї. Зробити більше їй не дадуть, так як уколи мають право робити тільки медсестри. Буде мити підлогу, виносити і чистити качки, прати білизну ... Це якраз допоможе Герман бути ближче до народу, може, стане краще розуміти, що людям треба ", - говорить лікар столичної швидкої допомоги.

У донецьких лікарнях говорять, що із задоволенням взяли б Герман попрацювати санітаркою, оскільки робочих рук ніколи не вистачає. Як відомо, санітар - найважча і низькооплачувана робота. Графік може бути різний: доба через три, денна або нічна зміни кожен день.

"Ставка санітарки зазвичай 800 грн., а на руки виходить - 600 грн. Якщо у Герман немає медосвіти, то вона може працювати тільки санітаром. В обов'язки входить робити клізми, мити кров в операційних, якщо хто помре - то допомагати носити небіжчиків", - сказала газеті донецька медсестра.

За словами начальника відділу кадрів однієї з донецьких лікарень, на добровільних засадах у Герман попрацювати не вийде: "Є правила працевлаштування. Потрібен паспорт, прописка, трудова книжка. Крім того, потрібно раз на рік проходити медкомісію - окуліста, психіатра, гінеколога, - і ставити позначки у санітарній книжці ".

Нагадаємо, Герман заявила, що планує тиждень своєї відпустки використовувати для роботи санітаркою в лікарні для бідних. "Я планую тиждень відпочити в горах і тиждень попрацювати санітаркою в лікарні для бідних", - сказала агентству ІМК Герман.