зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

19.07.10

Гонорар зірок, які виступили на ювілеї Януковича, перевищив мільйон євро

Президент України Віктор Янукович відсвяткував своє 60-річчя з царським розмахом, пише видання Корреспондент. За даними журналу, приїзд одних тільки поп-зірок коштував мільйон євро.

Свято розпочалося ще 9 липня, безпосередньо в день народження Януковича, у держрезиденції Залісся, що під Києвом. Гостей свята, за даними інтернет-порталу LifeNews, який оприлюднив запис прихованої камери з ювілею Януковича, розважали зірки української і російської естради.

Зокрема, Йосип Кобзон, Валерій Меладзе, Олександр Сєров, Філіп Кіркоров, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Наталя Корольова, група Дискотека Аварія, Тіна Кароль, Ані Лорак, Ірина Білик, а також світова знаменитість - співачка Лара Фабіан. Вели вечір російський шоумен і комік Максим Галкін і українська телезірка і родичка екс-президента Віктора Ющенка Маша Єфросініна.

Як пише видання, сама держрезиденція високопоставленому ювілярові дісталася безкоштовно, як держчиновнику відповідного рангу. Але зібрати виконавців, що виступали на ювілеї, міг тільки доларовий мільйонер, яким Президент з його річним доходом в 235 тисяч грн (за даними офіційної декларації за минулий рік) бути не може.

Керівник московського концертного агентства Енергія зірок Дмитро Молчанов повідомив, що за подібні замовлення російські зірки беруть плату за вищим тарифом - як за виступи на корпоративах Газпрому. Дует Варум-Агутін працює за € 45 тисяч, Філіп Кіркоров та Олександр Сєров беруть по € 60-80 тисяч, а Дискотека Аварія може запросити до € 80-100 тисяч. Назвати ж гонорар Кобзона Молчанов навіть не береться. "Йому хіба що акції заводу якогось могли запропонувати", - жартує він.

Лару Фабіан російські олігархи замовляли, за даними московського експерта, за € 250 тисяч. Шоумен Галкін у ролі тамади коштує € 120 тисяч, а середній гонорар Єфросініної коливається навколо € 4 тисяч. У результаті, зазначає Корреспондент, сума, яка як гонорар повинна була перекочувати до кишені зірок, становить не менш ніж € 1 млн.

Коментуючи фінансову частину ювілею Президента, глава АП Сергій Льовочкін передав Корреспонденту: день народження Президента було організовано за приватні кошти Януковича, і ні копійки грошей з держбюджету на ювілей не витратили. "Я не знаю, скільки це коштувало. Але можу сказати одне - було скромно, але зі смаком", - заявив Корреспонденту щодо побаченого в Заліссі перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.