зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

01.06.10

У Києві відбулася презентація книги про бандерівців

Сьогодні в Києві відбулася презентація книги історика, громадського діяча Святослава Липовецького ОУН (б): фрагменти діяльності та боротьби, в якій міститься короткий виклад історичного становлення, розвитку і діяльності Організації українських націоналістів (бандерівців).

Як повідомили в прес-центрі Української інформаційної служби, організаторами заходу виступили Молодіжний націоналістичний конгрес та Українська інформаційна служба.

"ОУН є найлегендарнішою українською структурою, яка більше восьми десятиліть здійснює ефективну і жертовну боротьбу за здобуття і затвердження Української самостійної соборної держави", - пояснив вибір тематики для своєї книги Липовецький.

Він також зазначив, що формат книги (багато ілюстрацій, витяги з засекречених до цього часу документів) зацікавить не лише дослідників, але й простих громадян, в першу чергу молодь.

"Книга Липовецького, написана доступною для простого читача мовою, має повернути інтерес українців до нашої історії, до національно-визвольних рухів, дозволить по-новому подивитися на історію становлення та боротьби Організації українських націоналістів", - підкреслив голова ОУН (б) Стефан Романів.

"Віриться, що видання ОУН (б): фрагменти діяльності та боротьби сприятиме розвінчанню тих міфів, які вішала на український визвольний рух радянська, а тепер поширює російська пропаганда", - зазначив екс-директор Державного галузевого архіву СБУ Володимир В'ятрович.

Головний редактор Шляху Перемоги Віктор Рог додав, що українське патріотичне співтовариство, в першу чергу молодіжні громадські організації такі як МНК, СУМ в Україні, головним діячем котрих багато років є Липовецький, і інші сприятимуть розповсюдженню книги серед українців.

Організатори презентації висловили сподівання, що книга стане справжнім бестселером, і готові докласти до цього максимум зусиль.

Як повідомлялося, в Івано-Франківську в обласному Музеї визвольної боротьби Прикарпатського краю відкрилася тематична виставка Лікарі УПА - герої без меча.