зафолловити у Твіттеріпідписатися на RSS

Cтатті про українську політику і не тільки

01.06.10

Патріарх Варфоломій закликав Київський патріархат повернутися в канонічну Церкву

Патріарх Константинопольський Варфоломій закликав Українську православну церкву Київського патріархату покаятися і приєднатися до канонічної Православної церкви.

"Хай вони не зволікають, а приєднуються до канонічної Церкви, яка є кораблем порятунку", - сказав патріарх Варфоломій в інтерв'ю телеканалу Вести-24, запис якого відбувся в неділю у Костянтинівському палаці в Стрельні під Петербургом.

Він зазначив, що в недавній розмові з митрополитом Київським і всія України Володимиром побажав йому, щоб той "ще за життя міг би побачити рішення цієї проблеми, і щоб схизма припинила своє існування".

"Те, що робить наша Церква, вона робить з повагою до чинного канонічного порядку (в Україні)", - так прокоментував патріарх Варфоломій сучасну політику Константинопольського патріархату стосовно "українського розколу".

Він висловив готовність від імені всієї своєї Церкви молитися "як про російській, так і про український народ".

Як повідомлялося, у 2008 році президент України Віктор Ющенко запросив до Києва Вселенського патріарха Варфоломія в надії, що той підтримає ідею незалежної Української церкви. Під час того візиту Варфоломій дистанціювався від цієї проблеми.